Slobodan Nikolić

  Slobodan Nikolić

  Datum rođenja: 9.6.1980.
  Mesto rada
  : Centar IMAGO - Pančevo, Beograd, Novi Sad
  Kategorija: Psihoterapeuti
  Profesija: Diplomirani oficir Vojske Srbije, diplomirao Vojnu psihologiju na temi prevencije borbenog stresa u borbenim dejstvima na moru
  Zanimanje: Dubinsko-psihološki analitičar snova - terapeut
  Status: Sertifikovani dubinsko-psihološki analitičar snova - terapeut (od dr Ivana Nastovića)
  Telefon: +381 64 2879102
  E-mail: centarimago@gmail.com

  Prijava za koučeve, psihoterapeute i savetnike

   


  Radna biografija

  Vojna Akademija Beograd - diplomirao Vojnu psihologiju na temi prevencije borbenog stresa u borbenim dejstvima na moru. Centar za dubinsko-psihološko Istraživanje snova IMAGO  

  Licenca ili Sertifikat

  Diploma za samostalnu psihološku analizu snova u grupnom i individualnom radu, Centar za dubinsku psihologiju i analizu snova Karl Gustav Jung, Beograd, 2012.

  Usluge / Oblasti rada

  • Psihoterapija
  • Psihoanaliza
  • Bračna terapija
  • Interpersonalna terapija
  • Savetovanje
  • Psihološko savetovanje
  • Psihološke edukativno-iskustvene radionice
  • Psihološka analiza snova
  • Psihodinamska terapija

  Sistem rada

  Psihodinamski, integrativan pristup snovima, zasnovan na učenjima Frojda, Junga, Adlera, Sondija, Bosa i drugih, ali koji uključuje i savremene tendencije, otkrića i pristupe Marka Solmsa i Gejl Dilejni. Snovi otkrivaju uzroke problema i pouzdani su u postavljanju dijagnoze, ali nude i više od toga – u njima se krije razvojni potencijal ličnosti, oni usmeravaju ka rešenju problema. Analiza snova ima zadatak da u središte terapijskog procesa smesti samog snevača i da ga usmeri pitanjima ka samostalnom otkrivanju sadržajnosti snova što vodi do potpunijih uvida u ličnost. Pristup koji koristim je neagresivan i nenametljiv, ali podsticajan i konkretan sa jasnim zadacima koji vode do promene obrazaca ličnosti. Radim individualno i u malim grupama, držim edukativno-iskustvene radionice, a sve češće obavljam konsultacije preko Skype-a.


  Uzrast klijenta

  Adolescenti, odrasli, stariji

  Ključne reči

  Dubinska psihologija, terapija, analiza snova, jungovska analiza, integrativni pristup snovima, psihoanaliza, šikzal-analiza, lični rast i razvoj, potencijali ličnosti, individuacija, prevazilaženje problema.

  Kontaktirajte direktno stručnjaka

  Ime (obavezno)
  Prezime (obavezno)
  E-mail (obavezno)
  Telefon

  Poruka

  Kliknite na kvadrat i potrvdite da niste robot: