Slobodan Nikolić

  Datum rođenja: 9.6.1980.
  Mesto rada
  : Centar za dubinsko-psihološko Istraživanje snova IMAGO, Pančevo
  Kategorija: Psihoterapeuti
  Profesija: Diplomirani oficir Vojske Srbije, diplomirao Vojnu psihologiju na temi prevencije borbenog stresa u borbenim dejstvima na moru
  Zanimanje: Psihološki savetnik i terapeut
  Status: Sertifikovani integrativni psihodinamski analitičar snova
  Telefon: +381 64 2879102
  E-mail: centarimago@gmail.com

  Prijava za koučeve, psihoterapeute i savetnike

  Radna biografija

  Vojna Akademija Beograd - diplomirao Vojnu psihologiju na temi prevencije borbenog stresa u borbenim dejstvima na moru. Centar za dubinsko-psihološko Istraživanje snova IMAGO  

  Licenca ili Sertifikat

  Diploma za samostalnu psihološku analizu snova u grupnom i individualnom radu, Centar za dubinsku psihologiju i analizu snova Karl Gustav Jung, Beograd, 2012. Dream Interview Method graduate, Diploma issued by The Delaney &Flowers Center, San Francisco, USA, 2017. Bazični nivo Logosinteze, Logosynthesis International Association, 2018.

  Usluge / Oblasti rada

  • Bračna terapija
  • Interpersonalna terapija
  • Psihoanaliza
  • Psihološko savetovanje
  • Psihoterapija
  • Savetovanje
  • Psihološke edukativno-iskustvene radionice
  • Psihološka analiza snova
  • Psihodinamska terapija

  Sistem rada

  U psihoterapijskom i savetodavnom radu koristim integrativan psihodinamski pristup koji u osnovi ima analizu nesvesnih sadržaja, pre svega snova. U pitanju je savremen, nedoktrinaran način rada, koji više značaja daje autentičnom iskustvu i doživljajima klijenta nego teorijskim postavke psihoterapijskih škola i učenja. Teorije su važne i potrebne, ali treba da ustupe mesto jedinstvenosti svake pojedinačne ličnosti. Kroz savremene terapijske modele kao što su Metod intervjua Gejl Dilejni i Logosinteza Vilema Lamersa, stavljam težište na to neponovljivo iskustvo i crpim mogućnosti za rast i razvoj svojih klijenata iz kapaciteta koje već u sebi nose, a ne prepoznaju ih. Psihoterapija i savetovanje su za mene ozbiljan i uzbudljiv rad, a zadatak mi je da u središte terapijskog procesa smestim samog klijenta i da ga usmerim pitanjima ka samostalnom otkrivanju svojih nesvesnih sadržaja. Ovaj pristup je neagresivan i nenametljiv, ali podsticajan i konkretan, sa jasnim zadacima koji vode do promene obrazaca ličnosti. Radim individualno i u malim grupama, držim edukativno-iskustvene radionice, a sve češće obavljam konsultacije i preko Skype-a.


  Uzrast klijenta

  Adolescenti, odrasli, stariji

  Ključne reči

  Dubinska psihologija, terapija, analiza snova, jungovska analiza, integrativni pristup snovima, psihoanaliza, šikzal-analiza, lični rast i razvoj, potencijali ličnosti, individuacija, prevazilaženje problema.

  Kontaktirajte direktno stručnjaka

  Ime (obavezno)
  Prezime (obavezno)
  E-mail (obavezno)
  Telefon

  Poruka

  Kliknite na kvadrat i potrvdite da niste robot: