Partnerski odnosi

Radionica Emocionalni Koferi – 5. jun 2016.

EMOCIONALNI KOFERI
(partnerski i porodični)

Radionicu vodi Dragana Deh, psiholog, porodični psihoterapeut, life coach

On je drugačiji od svih, sasvim poseban, takvog još nisam srela! Sigurna sam da je “onaj pravi“!
Takvu ženu još nisam sreo, neuporediva i specifična, svoja – a moja, ne verujem da postoji ijedna slična njoj… Siguran sam da je “ona prava“!
To je trenutak upoznavanja, prepoznavanja i početka razvoja sličnosti, jer:
Različitosti se privlače, ali – sličnosti ostaju zajedno!
U svaki nov odnos, a posebno emocionalni – partnerski i/ili bračni, donosimo kofer svojih osobina, navika, uverenja, planova, obrazaca ponašanja, modela akcija i reakcija. Možda, bar na trenutak, gubimo iz vida da svoj kofer donosi i druga strana.

Počinje zajednički život, koferi se polako raspakuju i, neretko, svojim sadržajem nas iznenade, zateknu, ponekad razočaraju, pa i naljute, rastuže. Lepeza osećanja može biti veoma široka, može jačati i slabiti, ali ne i nestati – dok svak iz svog kofera ne raspakuje sadržaj. Nekad su naši emocionalni koferi teški, preteški. Nosimo dobro upakovane uspomene i vaspitanje, stavove da moramo na određen način da reagujemo, a da ni sami ne znamo zašto je to tako…. Takav je raspored našeg kofera!

Koliko emocionalni tereti koje donosimo u vezu mogu da nas razdvoje? Kada nam mogu pomoći? Kako nas tereti mogu spojiti i šta treba da uradimo da bi nešto što često zovemo emotivnom slabošću – postalo snaga? Šta radimo da bismo prebrodili one razlike koje nas odvajaju i makar malo postali sličniji? Ili je možda još bolje pitanje – šta sve radimo pa od razlika pravimo jaz, ponekad toliki da sa jedne strane ne uspevamo da sagledamo drugu?

Kako da nešto što je možda samo teret ostavimo u prošlosti, izmenimo, prilagodimo, učinimo korisnim za nas same i naš odnos…? Pitanja su o kojima ćemo pričati na ovoj radionici. Pričati i raditi. Pričati i probati da očuvamo svu dragocenost svog kofera, prihvatimo ono što je vrednost drugih i da, možda i napraviti neki drugačiji raspored u plakaru zajedničkog života.

Cena radionice je 2000 din. Informacije i rezervacije: dragana.deh@gmail.com 065/2355532

Pogledajte i

Održana četvrta konferencija “Građani u promišljanju”

Četvrta beogradska međunarodna konferencija “Građani u promišljanju” održana je krajem maja u Beogradu pod rukovodstvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *