Bliskost

Ako nekoga voliš, reci mu to pre nego što bude prekasno

Jednog sunčanog popodneva stariji bračni par ušetao je u advokatsku kancelariju – došli su da podnesu zahtev za razvod braka. Advokat je bio zbunjen jer su oboje imali više od 70 godina. Par je objasnio da se svađaju već 40 godina i da su ostali zajedno samo zbog dece.

Sad kad su im deca već odrasla i imaju svoje porodice, odlučili su da se razvedu i da ostatak života provedu u miru. Advokatu je bilo teško da shvati da neko u tim godinama, posle 40 godina braka želi da se razvede, pa je predložio da ih izvede na večeru.

Nadao se je da će se predomisliti. Pristali su jer su ionako nameravali da ostanu u prijateljskim odnosima. Za stolom je vladala neprijatna tišina. Naručili su pečenu piletinu. Kad je jelo stiglo na sto, starac je pružio supruzi pileće krilo i rekao: „Evo, ti to voliš”. Advokat se ponadao da možda zaista postoji nada da par odustane od razvoda, ali žena mu je namrgođeno odgovorila: “Tipično, misliš samo na sebe, ne znaš da ja mrzim krilca”.

Telefon

Ona nije znala da je on sve ove godine samo hteo da joj udovolji, nije znala ni da su krilca njegov najdraži deo pileta. On, s druge strane, nije znao da ona misli kako je on uopšte ne razume, a nije ni znao da ne voli pileća krilca!

Te noći niko od njih nije mogao da zaspi. Nakon što se nekoliko sati prevrtao po krevetu, starac je odlučio da nazove svoju suprugu. Nije mogao više da izdrži, znao je da ne može da živi bez nje. Hteo je da joj kaže da mu je žao i da je voli.. Telefon je zvonio… Ona se nije javljala… Ali on nije odustajao – zvao ju je bez prestanka.

Istovremeno, ona je bila tužna – nije mogla da shvati da je on posle toliko godina ne razume.  Nije se javila na telefon jer je zaključila da to nema smisla sada kad je sve gotovo. U tom trenutku nije se ni setila da on ima srčanih problema…

Sledećeg dana je saznala da je suprug preminuo. Otrčala je do njega i zatekla njegovo telo na trosedu. Još uvek je držao telefon u ruci… Iako je bila skrhana, morala je da sredi njegove stvari.

U fioci je pronašla njegovu polisu osiguranja, otvorenu na dan njihovog venčanja , a pored nje pismo naslovljeno na nju: “Najdraža moja, ako ovo čitaš, mene više nema. Ostavljam ti ovu polisu osiguranja kad već ja više ne mogu da brinem za tebe. Želim da znaš da ću uvek biti ovde, pored tebe i da te volim”. Suze su joj nezaustavljivo tekle niz lice..

Ako nekoga voliš, reci mu to.

Nikad ne znaš šta može da se dogodi.. Ponekad smo previše zaokupljeni sobom i ne vidimo šta druga osoba pokušava da nam kaže. Ljubav nikad nije sebična niti bi to trebalo da bude. Pogledajmo duboko u svoje srce u zapitajmo se šta nam voljena osoba želi reći, nemojmo se samo pitati zašto nas ne razume. Tek tada ćemo shvatiti da će ljubav uvek biti dvosmerna ulica i ogledalo onoga što zaista duboko želimo.

Izvor: Book.hr

Pogledajte i

VEROVANJA?

Često se govori o podeli na „vernike“ i „nevernike“ u različitim kontekstima, pri čemu je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.