Kvalitetni odnosi

Četiri životna stava koja pomažu razvoj kvalitetnih odnosa

Autor: Borjana Vorkapić

Kit Feraci, stručnjak na polju međuljudskih odnosa izdvaja ova ključna 4 životna stava koja omogućavaju razvoj kvalitetnih interpersonalnih odnosa :

1. Velikodušnost – Velikodušnost je znak izlaska iz izoloacije koja otvara prostor za razmenu, pokazujemo da smo spremni da pomognemo važnim drugima da postignu uspeh, što nas dovodi u poziciju u kojoj otvaramo vrata poverljivom okruženju, neophodnom za uspostavljanje odnosa.

2. Ranjivost – ona podrazmeva da spustite gard, ili masku kojom se prezentujete svetu, da ispoljite svoju autentičnost. Ranjivost otvara prostor za istinsku prisnost i poverenje, i omogućava uzajamno razumevanje.

3. Iskrenost – sloboda da budete potpuno otvoreni sa osobom kojoj se poveravate. Iskrenost produbljuje odnos i stvara plodno to za razvijanje dubokih odnosa koji imaju tendenciju da traju čitavog života.

4. Odgovornost – odnosi se na držanje obećanja koja dajte drugima. Kroz davanje i primanje ljubavi pune iskušenja se postiže prava promena!

Ne dozvolite da patite zbog otuđenosti i manjka bliskih prijatelja, iskoračite u svet sa ovim stavovima i prigrlite promenu koja sledi.

Izvor: licninapredak.rs / Borjana Vorkapić, dipl. komunikolog i psiholog, sertifikovani hipnoterapeut i EFT praktičar

Pogledajte i

Prepoznajte svoj stil komunikacije

Ako vam kažu da imate odličan odnos sa prijateljima, svojom decom, suprugom, to nije vama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *