OLI trening primenjene pozitivne psihologije

OLI trening primenjene pozitivne psihologije – 2. oktobar 2016.

OLI Trening Primenjene pozitivne psihologije baziran je na kursu “The Science of Happiness” koji je jedan od najpopularnijih jednosemestralnih kurseva na univerzitetu Berkli.

U ovoj verziji kurs će biti spojen sa elementima OLI koučing metoda sa kojim ima veliki broj zajedničkih tačaka. Tema kursa je vezana za to šta zapravo znači i kako se postiže srećan i smislen život. Svaki segment u njemu potkrepljen je naučnim dokazima koji ispunjavaju uslove validnog naučnog eksperimenta. Polaznici će biti upoznati sa mnoštvom dokaza i vrlo konkretnih i praktičnih vežbi koje spadaju u domen pozitivne psihologije. Ključno stanovište ovoga kursa je da je prava sreća neraskidivo povezana sa posedovanjem autentičnih i smislenih društvenih veza, kao i sa potrebom da doprinosimo nečemu većem od nas samih – višem cilju. Polaznicima će biti prezentovana istraživanja iz oblasti socijalne, razvojne i evolutivne psihologije, kao i nekih drugih oblasti.
Trening će polaznicima ponuditi praktične strategije o postizanju i održavanju sopstvene sreće, uključujući i nedeljne aktivnosti koji razvijaju društvenu i emotivnu dobrobit, kao i mogućnost da prate svoj napredak tokom kursa.

Ciljna grupa:
Treningu mogu prisustvovati svi stariji od 18 godina, oni koji su završili ili su studenti fakulteta bilo kog usmerenja, nezavisno od profesije kao i svi drugi zainteresovani za temu.

Sertifikat:
Edukanti, po završetku treninga, stiču zvanje OLI trenera primenjene pozitivne psihologije. Kurs je priznat u okviru edukacija iz OLI Centra i akreditovan u UPSKS-u (Udruženju za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije).

Trajanje:
Trening će se odvijati u devet modula – u ukupnom trajanju od 36 edukacijskih časova.

Plan i program treninga:
Primenjena pozitivna psihologija zasniva se na spoju kursa Nauka sreće (Science of happiness) i OLI metoda. Sastoji se iz 9 modula po 4 časa.
Kurs se odvija kroz teorijska predavanja i analizu vežbi. Pored unapred pripremljenih vežbi u okviru svakog modula, vežbanja se zasnivaju i na ličnim primerima i na analizi konkretnih situacija iz života svakog od polaznika.

Glavni ciljevi:
Po završetku treninga, polaznici će biti u stanju da:

  • Definišu sreću na način koji je u skladu sa naučnim dokazima
  • Identifikuju ključne psihološke, socijalne i biološke faktore koji su povezani sa srećom
  • Razumeju vezu između sreće, povezanosti sa ljudima i prosocijalnih tipova ponašanja kao što su saosećanje, altruizam i zahvalnost.
  • Objasne zašto praktikovanje različitih vidova aktivnosti može da poveća sreću
  • Primene lekcije iz pozitivne i socijalne psihologije na svoj privatni i profesionalni život i time ih bolje razumeju
  • Praktikuju naučno dokazane tehnike za podizanje sopstvenog nivoa sreće.

Cena kursa je 22500 dinara, odnosno 2500 dinara po modulu. Plaćanje se može vršiti unapred ili nakon svakog modula.

Autor i voditelj programa: Aleksandar Pejčić, OLI lajf kouč

Pitanja, komentare i prijave možete slati na pejcical@gmail.com
Vidimo se u oktobru!

Pogledajte i

PRIPREME ZA ODMOR – kako se odmoriti bez razmišljanja o poslu

Kako je već bezbroj puta naglašeno – burnout (izgaranje) je i Svetska Zdravstvena Organizacija formalno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *