Online psihoterapija

Online sa psihoterapeutom

Autor: Iva Kisić

Poslednjih par godina veoma je popularna online psihoterapija. Ovaj vid psihoterapijskog rada naročito je popularan među mladima. Savetovanje putem skajpa, vibera ili emaila, samo su neki od načina da klijent dobije stručnu podršku i pomoć. Online savetovanje i online psihoterapija poznati su jos i kao “e-therapy”, “e-counseling” ili “cyber-counseling”. Na ovaj način klijent dobija psihološku podršku ili savetovanje od strane stručnog lica online, a da pri tom štedi vreme i novac.

Prednost ove vrste terapije je i u tome što klijent ostaje u udobnosti svoga doma, a dobija stručnu pomoć kao da je u savetovalištu ili na seansi. Online savetovanje naročito je koristno za ljude koji do svog terapeuta putuju iz drugog grada ili pak žive u mestu gde ne mogu naći savetnika koji im odgovara. Online terapija može biti idealna  za one koji su prezauzeti svojim poslom ili im je mogućnost kretanja smanjena.

Naše iskustvo pokazalo je da je ovaj vid savetovanja i psihoterapije naročito zanimljiv mladima (kako studentima tako i ljudima koji su tek započeli svoje karijere), ali i našim ljudima iz dijaspore koji imaju potrebu da se posavetuju sa domaćim psihoterapeutima jer smatraju da će ih bolje razumeti.

Važno je reći da online psihoterapija u određenim segmentima ne može da zameni klasičnu psihoterapiju. Ovde se prvenstveno misli na dijagnostifikovanje i tretiranje mentalnih bolesti.

Ipak, u velikom broju slučajeva online savetovanje se ne razlikuje bitno od psihološkog savetovanja ili individualne psihoterapijske seanse. Uz sav komfor koji pruža vas dom ili kancelarija, online savetovanje može biti  idealno rešenja da, ma gde da se nađete, stignete do vašeg terapeuta.

Izvor: licninapredak.rs / Iva Kisić, psihoterapeut

Pogledajte i

PRIPREME ZA ODMOR – kako se odmoriti bez razmišljanja o poslu

Kako je već bezbroj puta naglašeno – burnout (izgaranje) je i Svetska Zdravstvena Organizacija formalno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *