Analiza snova

Radionica za psihološku analizu snova – 19. jun 2016.

Radionice su zajednički projekat Instituta za filozofiju i interdisciplinarne studije Novi Sad – Srbija i Centra za dubinsko-psihološku analizu snova IMAGO i rezultat su međusobne naučne saradnje.

Radionice psihološke analize snova su otvorene za sve one koji su zainteresovani da otkrivaju značenje svojih snova i iz njih uče o sebi i svetu oko sebe, ali na naučno utemeljeni način, koji svoje polazište ima u radovima Frojda, Junga, Sondija, Bosa, Adlera, Dilejni i drugih.

Radionice su edukativno – iskustvene, odnosno namenjene za edukaciju i lični rast i razvoj punih potencijala ličnosti, a ne za psihoterapiju, iako su snovi nezamenljivo sredstvo u ozbiljnom psihoterapeutskom procesu. Namenjene su malim grupama od 5-6 ljudi i interaktivnog su tipa. Sastoje se od teorijskog dela sa diskusijom i praktičnog dela sa komentarima i osvrtima na rad sa snom.

Snovi – koristite ih, koristite, koristite! – Irvin Jalom, jedan od vodećih svetskih psihoterapeuta u svojoj knjizi, Čari psihoterapije, dao je ovakav naslov jednom poglavlju.

Ciljevi radionice:
Upoznavanje sa osnovama dubinsko – psiholoških tehnika za analizu snova (1, 5 sat)
Upoznavanje sa osnovama praktičnog rada na analizi snova u grupi (3 sata)

Trajanje: 5 sata (sa polučasovnom pauzom)

Termin: nedelja, 19. jun, 2016. godine od 15 do 20 sati.

Lokacija: Institut za filozofiju i Interdisciplinarne Studije Novi Sad, Ticanova 4

Voditelj radionice: Slobodan Nikolić, analitičar snova, učenik dr Ivana Nastovića

Potvrda o učešću na radionici: Za učešće u radionici se izdaje potvrda Centra za dubinsko – psihološko istraživanje snova IMAGO, koja je priznata od Evropskog saveza interaktivnih psihoterapeuta. Učešće na radionici se priznaje na Institutu za filozofiju i interdisciplinarne studije – studijski program – specijalistička obuka “Suportivni psihoanalitičar” kao časovi lične analize.

Cena: 2500 dinara, od čega se 1000 dinara uplaćuje prilikom rezervacije mesta na radionici, a ostatak od 1500 dinara na dan radionice.

Obaveza učesnika: Pripremljen san za radionicu (ako neko ne želi, nije u obavezi da tokom praktičnog dela radionice radi na svom snu) koji treba da sadrži datum kad je san sanjan, dnevne beleške za dan u kome je sanjan i tekst sna, sa eventualnim komentarima i razmišljanjima o snu, ukoliko ih imate. Pripremljen san treba dostaviti voditelju radionice na e-mail tumacenjesnova@gmail.com nekoliko dana pre održavanja radionice. Mole se učesnici da za potrebe radionice pripreme snove koji nisu mnogo dugi, kako bi više učesnika imalo priliku da radi na svom snu.

Preporučena literatura: dr Ivan Nastović – Psihologija snova i njihovo tumačenje

Pogledajte i

Održana četvrta konferencija “Građani u promišljanju”

Četvrta beogradska međunarodna konferencija “Građani u promišljanju” održana je krajem maja u Beogradu pod rukovodstvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *