Poljubac

Besplatna tribina: Umeće zavođenja – 19. jun 2016.

Tim Pričajmo o tome u saradnji sa DKSG organizuje tribinu pod nazivom “Umeće zavođenja”. Tribina je posvećena razumevanju osnovnih ljubavnih osećanja: dopadanja, sviđanja, zaljubljenosti, ljubavi i strasti.

Ako ste se ikada pitali kako prići osobi koja vam se dopada, kako pokazati svoja osećanja, kada odustati od zavođenja, kako iz online sveta preći u realan svet, onda je ova tribina za vas. Posebnu pažnju ćemo posvetiti temi koja je u našoj zemlji pomalo još uvek nekima neprijatna, a to je kako naći dečka-devojku kada ste homoseksualne/biseksualne orijentacije.

Mladi bi rekli da je to priča o muvanju, oni malo zreliji da je to priča o zavođenju. Mi kažemo da je to priča o početku koji možda dovede do ljubavi. A možda ostane samo na početku o kojem se takođe može misliti. U susret letu, romansama i želji da smo grljeni, ljubljeni i voljeni.

Vladimir Miletić je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, edukaciju iz psihoterapije završio u Udruženju konstruktivista Srbije. Po završetku fakulteta, radio kao klinički lekar u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Jedan je od osnivača Udruženja za unapređenje mentalnog zdravlja, gde koordiniše istraživačke programe iz psihijatrijske epidemiologije, a 2015. je uredio i Priručnik za LGBT psihoterapiju. Od 2010. godine radi kao psihoterapeut u privatnoj praksi, a od 2014. i kao edukator u Udruženju konstruktivista Srbije.
Vladimir će govoriti o svom radu sa lgbt klijentima, sa kojim preprekama i izazovima se susreću osobe istopolne orijentacije kada su u pitanju zavođenje i ljubav.

Drugi učesnik tribine je Ivan Dabetić, kolumnista i glavni urednik Adrije Dejli magazina. Uživali smo u Ivanovim postovima na temu ljubavi, sviđanja, zavođenja, ljubavne patnje i ljubomore. Britkog poetskog stila on nam govori o emocijama na način koji se polako, ali sigurno uvlači čitaocu pod kožu. Često piše o onome o čemu mnogi ćute. Beskrajno romantičan a opet, ironično, vrlo praktičan, Ivan hrabro, smelo ili samo pak iskreno piše o ljubavi i životu. On nema veze sa psihologijom, ali je pomalo psiholog u duši. Sa vama će podeliti svoja iskustva, odakle dolazi inspiracija za blogove, šta misli o ljubavi i zavođenju. Da li je to sve umeće, splet dobrih okolnosti, iskustva ili mudrih reči, otkrićemo u junu.

Posle dužeg vremena, naša koordinatorka se vraća u ulogu predavača. Kako joj je tema ljubavi jedna od omiljenih, ovog puta će sa vama diskutovati na istu. Bojana je diplomirala kliničku psihologiju i završila master na psihologiji rada na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Prošle godine je završila staž na Vojno-Medicinskoj Akademiji i poslala stručni zdravstveni saradnik. U okviru RECBT centra u Beogradu stiče znanja za praktikovanje rebt psihoterapije, i radi pod supervizijom. 2013. godine pokreće projekat Pričajmo o tome sa ciljem da omogući studentima besplatno psihološko savetovanje putem online rada. Sa svojim kolegama već tri godine vodi ovaj projekat volonterski i ponosna je na njihov rad i entuzijazam. Na V kongresu psihoterapeuta Srbije govorila je o temi “Šta ako njega boli glava?” sa željom da se zajednica ali i njene kolege posvete problemu koji je sve učestaliji kod mladih a to je erektilna disfunkcija. Na narednom kongresu, govoriće o nevinosti posle dvadesetih, i uticaju koje društvo ima na mlade ljude čiji ljubavni život nije onakav kakav bi i oni sami želeli da bude. Bojana će govoriti o anksioznosti oko prilaženja, odbijanja, prvog dejta, prvog poljubca, u seksu, i zašto neki ljudi izbegavaju veze, ali i pritisku koji mladi trpe od vršnjaka i okoline. Naročito će posvetiti pažnju tome kako prijatelji i roditelji mogu da vam pomognu ali i kako mogu da vam odmognu kada je u pitanju ljubavni život. Bojana radi u savetovalištu Entera u Beogradu.

Dobrodošli.

Ulaz je besplatan.

Lokacija: Dom Kulture Studentski Grad, Bulevar Zorana Đinđića 169, Beograd

Termin: 19. jun 2016. u 18h

Pogledajte i

Održana četvrta konferencija “Građani u promišljanju”

Četvrta beogradska međunarodna konferencija “Građani u promišljanju” održana je krajem maja u Beogradu pod rukovodstvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *