Bez odustajanja

Ako odustaneš onda si izgubio zauvek!

Autor: Ivan Kosogor

I tako mnogi provode vreme čekajući siguran posao, dom, ljubav….Siguran život. A ironično je da samo oni koji su maksimalno rizikovali mogu da ostvare sve to. Jer taj rizik podrazumeva neprospavane noći, nemilosrdna odbijanja, teoretski neizdrživ broj pokušaja i volju gladijatora.

Dakle, ako čekaš neku sigurnu priliku, da se sve kockice spoje, puzle poklope, da budeš savršen i spreman, veruj mi od tog posla nema ništa! Jer znaš šta se dešava sa onima koji samo čekaju, čekaju i čekaju… Na kraju odustanu, ali to nije ništa novo za tebe, jer si verovatno i sam mnogo puta poželeo da “oteraš sve u tri lepe..” I verovatno se svakoga dana po malo pripremaš za to, ali pre nego što učiniš bilo šta moraš da znaš sledeće:

Ako odustaneš, izgubio si zauvek!

Nemoj da dozvoliš da te sopstveni strah sahrani živog. Gomila ljudi napolju, tumara ovim svetom bez ikakve volje za životom. Najtužnije je što su oni umrli, mnogo pre nego što će biti to ozvaničeno.

Prestao si da veruješ u sreću, jer nisi mogao da je uočiš u nesreći. Mnogi natpisi poput “nikad poraz, uvek lekcija” deluju ti smešno i naivno. Veruješ da je tvoja dobrota tvoja slabost, ali prijatelju tu si pogrešio. Period koji nazivaš „nesreća“ je tvoja ulaznica za život koji si priželjkivao. Budućnost koja je do sada bila samo u tvojoj mašti traži od tebe da platiš cenu.

Sada i sam znaš da ovde ne postoje prečice, ne možeš da preskočiš tek tako ogradu, jednom rečju ovde ne postoji ništa besplatno! Sutra je novi dan, a ti imaš priliku da preko svojih leđa, sopstvenim znojem, trudom i radom, iskoristiš tu šansu… Vreme je da razmisliš o svojim postupcima i još jednom pre nego što se povinuješ, seti se mojih reči:

Ako odustaneš, izgubio si zauvek!

Izvor: licninapredak.rs / Ivan Kosogor, motivacioni trener

Pogledajte i

Prepoznajte svoj stil komunikacije

Ako vam kažu da imate odličan odnos sa prijateljima, svojom decom, suprugom, to nije vama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *