Opet zasija

Pusti, neka zasija ponovo…

Autor: Ivan Kosogor

Prestao si da veruješ u sreću, jer nisi mogao da je uočiš u nesreći. Mnogi natpisi poput “nikad poraz, uvek lekcija” deluju ti smešno i naivno. Veruješ da je tvoja dobrota tvoja slabost, ali prijatelju tu si pogrešio.

Period koji nazivaš “nesreća” je tvoja ulaznica za život koji si priželjkivao. Budućnost koja je do sada bila samo u tvojoj mašti traži od tebe da platiš cenu. Ne, ovde ne postoje prečice, ne možeš da zakoračiš tek tako, na drugu stranu ove ulice, jednom rečju ovde ne postoji ništa besplatno!

Odrastao si u jednom potpuno kanalisanom i dobro osmišljenom sistemu koji te je naučio da sve možeš da stekneš odmah i sada. Instant uspeh koji ti se prikazuje na toj kutiji koju nazivamo TV, u tebi stvara još veću zavist, gordost i razočaranje. Gledaš kako drugi lenčare, ne rade ništa a opet imaju sve, dok ti moraš da radiš i opet im nisi ni do kolena!

Ako je to tvoj utisak, ako tako misliš o sebi… Onda si slabiji nego što misliš! Onda je tvoj ego odavno njihov sluga. Pokoren si, okrenut leđima ka zidu, svojevoljno si odlučio da se predaš! Ali postoji jedan način da se rešiš ovog haosa u koji si na prevaru uvučen.

Sutra je novi dan, a ti imaš priliku da preko svojih leđa, sopstvenim znojem, trudom i radom, iskoristiš tu šansu… Da li ćeš upaliti TV ili ćeš pročitati knjigu, mene ne zanima. Ali ti bi mogao da razmisliš o svojim postupcima.

Ono što priželjkuješ preispitaj još jednom! Sve što misliš da ti nedostaje uoči u sebi.. Kazali su mi jednom da je TV prozor u svet, ali mi nisu rekli da je taj svet samo jedna izmišljena dobro iskreirana fantazija za manipulisanje i kontrolu! Ipak na jedno nisu računali i još uvek na to ne mogu da utiču, a to je upravo tvoja volja. Imaš mogućnost da jednim potezom potpuno isključiš pristup njihovoj tiraniji.

Ipak znam da je onaj divni svet o kom maštaš odavno okružen crnim oblacima, zatrovan kiselinama gordosti i izgnan daleko, ali takođe znam da on i dalje postoji. Možda još uvek nije kasno da ga pronađeš, jer prijatelju taj svet dobija snagu iz ljubavi i velikim delom od tebe zavisi da li će ga naša deca sutra upoznati.

Izvor: licninapredak.rs / Ivan Kosogor, motivacioni trener

Pogledajte i

Prepoznajte svoj stil komunikacije

Ako vam kažu da imate odličan odnos sa prijateljima, svojom decom, suprugom, to nije vama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *