Beogradska konferencija “Građani u promišljanju” od 24. do 26. maja

Četvrta beogradska međunarodna konferencija “Građani u promišljanju” održaće se od 24. do 26. maja u Beogradu pod rukovodstvom Marine Mojović i Jelice Satarić. Na konferenciji će učestvovati Dejvid Armstrong, Kurt Huzeman, Karla Pena, Alis Mulaso i Kristofer Skanlon. Konferenciju organizuju Društvo grupnih analitičara Beograd, Psihosocijalna sekcija i Consalting-Art Beograd. Konferencije “Građani u promišljanju” – lokalne, regionalne ili internacionalne, važni su događaji u okviru Koinoije građana u promišljanju (GP zajednice).

Opšti ciljevi konferencija su unapređenje GP teorije, GP prakse, GP istraživanja i komunikacije kroz GP mreže, uključujući razvoj saradnje sa svima koji su nagžovani na sličnim poduhvatima – zajedničko učenje svih zaintersovanih za ovu oblast.

O građanima u promišljanju (GP)

Srpski građani u promišljanju su zajednice, koju su u Srbiji i na teritoriji bivše Jugoslavije osnovale   dva psihijatra, trening grupa analitičara i prohoanalitička psihoterapeuta dr Marina Mojović i dr Jelica Satarić – prevashodno iz želje da svoje iskustvo s terapeutskim zajednicama primene na traumatizovane zajednice na terenu (tokom “strašnih devedesetih” i njihovih posledica). Od tada, u saradnji sa građanima učesnicima, grđanima voditeljima i kolegama (iz Srbije i insotranstva polako i pažljivo su istraživale/tražile najbolje načine da se razviju mogućnosti da svi zainteresovani građani učestvuju u psihosocijalnim razgovorima na dobrovoljnoj bazi (besplatno) tako kombinujući sledeće tradicije: psihoanalitičku, grupnoanalitičku, grupnih odnosa, Listening post, Bridžerovu tradicionalnu, tradiciju društvenog sanjanja i tradiciju terapeutske zajednice – ova nova psihosocijalna metodologija je zamišljena početkom 2000-ih a potom je negovana, oblikovana i razvijana prilagođavajući se okolnostima i potrebama određenih zajednica, kao i u konstantnom ogledanju i komunikaciji sa srodnim aktivnostima-projektima (u regionu i svetu).

Program konferencije uključuje:

  1. Uvodne prezentacije i dijaloge/između ko-kreatora Građana u promišljanju i članova stafa;
  2. Kratke prezentacije a) GP voditelja i GP edukanata u programu, b) učesnika konferencije koji unapred najave doprinos u vezi s temom;
  3. Iskustvo celodnevnog događaja Građani u promišljanju (duža verzija);
  4. Dijaloge u GP zajednici (zajedničko učenje o građenju i razvijanju GP koinonije);
  5. Prostore za refleksiju o iskustvima na Konferenciji kao privremenoj GP organizaciji u GP mreži  – deljenje sadržaja i reflektovanje u malim i velikim grupama (prihvatanje kompleksnosti GP);
  6. Prostor za učenje kako započeti novu GP granu u regionu i u drugim zemljama – osnovni principi;
  7. Diskusiju o GP događajima na stručnim konferencijama različitih profesionalnih udruženja;
  8. Grupe za reviziju i primenu (review and application groups);
  9. Evaluacija i planiranje;
  10. Razmišljanje na temu GP istraživanja;

Mesto održavanja konferencije:

Consulting-Art doo. Beograd, Banovo brdo,Petra Lekovića 115

Pogledajte i

Ruke

Autogeni trening – Osnovni nivo (Novi Sad)

12.03. – 14.05.2019. Autogeni trening je savremena psihološki priznata i psihoterapijska tehnika za borbu sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *