Beogradski Trening Sistemsko-Psihodinamskog Organizacionog Konsaltinga

Voditeljka treninga je Marina Mojović. Trening organizuju Društvo Grupnih Analitičara-Beograd Psiho-socijalna sekcija i Consulting Art.

O treningu

Beogradski Trening Sistemsko-Psihodinamskog Organizacionog Konsalting pripada grupi treninga organizacionog konsaltinga koji (po uzoru na trening Tavistok Instituta u Londonu) kombinuju učenje o psiho-dinamici sistemima i pojedinaca, grupa i timova, organizacija-kao-celina i netvorka u složenosti njihovih međuodnosa, a uz uvažavanje uticaja promenljivosti konteksta (lokalnog, regionalnog, globalnog).

Akcenat je na onim aspekatima ljudskih odnosa, koji su manje vidljivi (ispod površine/„nesvesni“), na pronalaženju načina da se oni učine dostupnijim, razumljivijim, manje destruktivnim, te i da se, po mogućstvu, transformišu u dodatne kreativne snage organizacija, lidera i timova.

Poseban značaj i jedinstvenost Beogradskog treninga je integracija psihoanalitičke tradicije (pre svega, Klajnijanske/Tavistok, ali i drugih srodnih grana) sa profesionalnim poljem Fuksove grupne analize i konceptom ‘learning community’ (terapijske zajednice/zajednice-koja-kontinuirano-uči).

Tu je, takođe, i adaptacija primene nekoliko drugih modela: tranzicionog (Herold Bridgera), socio-dramskog/psiho-dramskog (Morena) i operativnih grupa (Latino Američke grupno-analitičke škole Pichon Riviera).

Edukativna zajednica ‘Koinonia-Art’ pospešuje otvorenost za kreativnu slobodu korišćenja i drugih modela kao resursa znanja i veština koje i sami edukanti donose. Razvijaju se kapaciteti za prihvatanje beskonačne raznovrsnosti života i identiteta organizacija, a posebno se neguje dragocenost svežine susreta sa stalno novim konstelacijama organizacionih i konsultantskih odnosa.

Beogradski Trening je, za sada, jedini ovog tipa u našem regionu, a nastoji da podstakne razvoj sličnih treninga u okolini. Edukanti viših nivoa postaju budući treneri.

Pročitajte kompletan opis treninga:

Beogradski Trening Sistemsko-Psihodinamskog Organizacionog Konsaltinga

Pogledajte i

Ruke

Autogeni trening – Osnovni nivo (Novi Sad)

12.03. – 14.05.2019. Autogeni trening je savremena psihološki priznata i psihoterapijska tehnika za borbu sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *