Teenagers in Moscow

Radionica “Budite roditelj koji razume tinejdžera” – 3. jun 2016.

Prva radionica u ciklusu radionica “Kako preživeti svog tinejdžera”

“Budite roditelj koji razume svog tinejdžera”

Tinejdžerski period predstavlja buran i kritičan period u odrastanju. Tinejdžer donosi važne odluke, pravi značajne izbore i tako korača na putu ka odraslom dobu. Na tom putu dešavaju se brojne razvojne promene, koje predstavljaju veliki izazov kako za tinejdžera tako i za roditelje. Uloga roditelja je da razume razvojne karakteristike, potrebe i ponašanja tinejdžera i da u skladu sa tim adekvatno odgovori.
Glavni “posao“ tinejdžera jeste osloboditi se zavisnosti od roditelja, postati samostalan i odrastao. Glavni “posao“ roditelja jeste prilagoditi vaspitni stil svom tinejdžeru kako bi dobio podršku, ljubav i sigurnost u svom odrastanju.

Na radionici bavićemo se dilemama koje se javljaju u ovom izazovnom periodu. Otvorićemo neka pitanja koja su povezana sa tim dilemama:
– Kako prepoznati promene u unutrašnjem svetu mlade osobe? Kako razumevanje njihovih potreba može biti ključ odnosa roditelja i tinejdžera
– Koji su razlozi stalnih konflikta i ne razumevanja?
– Vaspitni stilovi roditelja i njihov uticaj na razvoj tinejdžera ( kako budimo njihov inat ili bes,šta radimo pa su povučeni ili se osećaju nesigurno i dr.)

Ciljna grupa: Roditelji koji imaju tinejdžere, adolescente ali i oni koji se pripemaju za ovaj period odrastanja svog deteta, kao i svima koji žele da se približe ovoj temi iz okvira pedagoškog i psihodinamskog pristupa.

Datum: 03.06.2016. u 18h
Vreme trajanja radionice: 2h
Svi učesnici radionice dobijaju materijal povezan sa temom radionice.
Cena po radionici:1000din.

Prijave i informacije
Tel: 064/2664625 E-Mail: bjevtic6@gmail.com ili marinabrasic@yahoo.com
063/8771641

Autori i voditelji:
Bojana Jeftić i Marina Brašić
Dipl. specijalni pedagozi i OLI psihodinamski savetnici

Pogledajte i

Održana četvrta konferencija “Građani u promišljanju”

Četvrta beogradska međunarodna konferencija “Građani u promišljanju” održana je krajem maja u Beogradu pod rukovodstvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *